top of page

Waar haal je de energie vandaan?

Moe, futloos, te weinig energie? Waar te beginnen als je je energieker wil voelen? Je wil wel beter voor jezelf zorgen maar je hebt er eigenlijk de energie niet voor.......

Of je begint wel, maar houdt het niet vol.

Heel herkenbaar voor veel mensen. Wat zijn dan de makkelijkste stappen om meer energie te krijgen? Met een paar voedingssupplementen kun je je energieniveau al vrij snel behoorlijk opkrikken. De volgende supplementen kun je direct toevoegen:

  1. Magnesiumbisglycinaat 250 mg. Magnesium is betrokken bij honderden lichaamsprocessen, komt steeds minder voor in onze voeding en is daarom een goed supplement om mee te beginnen. Het helpt o.a. voor meer energie, concentratie, geheugen, ontspannen, botaanmaak en het voorkomen van kramp.

  2. Vitamine D: Ongelofelijk belangrijk en zeer veel Nederlanders hebben dit tekort. Dit komt omdat we steeds minder buiten zijn en onze huid vaak beschermen met zonnebrandmiddel met uv-filters. Het beste is om regelmatig de zon op te zoeken, vooral vroeg in de ochtend, en meerdere stukken huid minimaal een half uur per dag bloot te stellen aan zonlicht( zonder te smeren). Bij grote zonkracht wat korter. Voor de zekerheid is het verstandig om extra vitamine D te nemen. Onvoldoende vitamine D heeft een negatief effect op je hormoonhuishouding, je immuniteit, je slaap-waakritme, spieropbouw, energieniveau en humeur.

  3. Vitamine B-complex en vitamine b12: Er zijn 8 verschillende B vitamines die betrokken zijn bij allerlei lichaamsprocessen en ook nog in de goede verhouding aanwezig moeten zijn. Deze vitamines werken samen en dragen bij aan het vrijkomen van energie uit onze voeding. Samen zijn ze goed voor je energie, huid, haar en weerstand. De actieve vorm is het best opneembaar. Omdat je maar een deel kunt opnemen van wat je binnen krijgt adviseer ik om te kiezen voor meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH).

  4. Vitamine C 500 tot 2000 mg: Deze vitamine werkt in je lichaam als anti-oxidant om schade te voorkomen, geeft je weerstand een boost en helpt bij het opnemen van ijzer.

  5. IJzertabletten: Ca. 1,2 miljard mensen hebben een ijzertekort met bloedarmoede als gevolg. Dat kan leiden tot vermoeidheid, hartkloppingen, bleek zien, hoofdpijn en /of kortademigheid. Neem enkele weken ijzertabletten in, voor langduriger inname is eerst contact met een arts nodig om ijzertekort en de oorzaak vast te stellen.

Met het innemen van deze supplementen is de kans zeer groot dat je energieniveau binnen dagen tot weken toeneemt. Dit kan dan net voldoende helpen om de volgende stappen te zetten naar gezonder leven en duurzaam meer energie.

Wat is dan belangrijk? Elke dag buiten bewegen, veel groenten eten (bij voorkeur ook rauw), elke dag wat fruit (liefst rood fruit) noten en zaden, beperkt donkere koolhydraten eten zoals bruin brood, volkorenpasta, zilvervliesrijst, suiker en alcohol vermijden en elke dag op tijd naar bed. Als je energieniveau niet beter wordt na het innemen van de hierboven genoemde supplementen dan is het een goed idee om te stoppen met supplementen en je bloed te laten analyseren op tekorten. Er zijn namelijk nog vele andere mogelijke tekorten die minder algemeen zijn waardoor je je te moe kunt voelen. Na het herstellen van een gezond voedingspatroon kun je dan de supplementen proberen af te bouwen.

Ik hoop dat je met deze tips voor supplementen snel op weg kunt naar meer energie.

Energie voor wat er dagelijks moet gebeuren, maar ook voor wat ons leven de moeite waard maakt.

Warme groet,

Mirjam

Natuurlijk Fit Leven Coaching
16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page