top of page
Logo natuurcoach Natuurlijk Fit Leven

Over Mirjam:

Zo mooi, om nu te kunnen doen wat ik zo graag doe. Mijn hart ligt al vanaf kind af aan bij de natuur. Op latere leeftijd ontdekte ik, na een meer technische carrière, dat ik juist het werken met en voor mensen heel fijn vind. Vandaar dat ik mij heb omgeschoold tot Natuurcoach en leefstijl en vitaliteitscoach.  

Nadat ik langzaam aan steeds zwaarder was geworden en ook al jaren van alles had geprobeerd om weer slanker te worden is het me uiteindelijk met hulp gelukt om een stuk slanker en vitaler te worden. Het enorme verschil in vitaliteit, energie en levensgenot inspireert mij om andere mensen op weg te helpen naar een natuurlijk fit leven. Ik ben enthousiast, rustig, ondernemend, analytisch en houdt veel van het bos. Ik voel me dan ook heel blij met mijn heerlijke werkplek vanuit huis midden in het Carstenbos bij IJhorst. 

Opleiding en ervaring

Leefstijl en vitaliteit coaching

Bij MARK opleiding tot leefstijl en vitaliteitscoach heb ik een integrale of holistische aanpak geleerd. Op alle verschillende aspecten kan coaching helpen om de balans te herstellen en met meer energie en rust in je leven te staan. Zowel de  fysieke, emotionele, mentale, spirituele aspecten als de eigen regie hebben effect op elkaar en daarom heeft integraal coachen zo'n meerwaarde.  Zo kan mentale spanning bijvoorbeeld leiden tot lichamelijke spanning en klachten.  Of blijkt dat bij het altijd beredeneren met het hoofd, er weinig contact is met het gevoel,  en vaak ook het lichaam.  En wanneer alle aspecten in balans in beeld zijn dan is het nog nodig dat er voldoende zelfsturing is. Bij deze opleiding heb ik een goede basis met vele coaching methodes en kennis op het gebied van leefstijl en voeding geleerd.

Natuurcoaching

Bij Innersteps heb ik de opleiding tot Natuurcoach gevolgd. De duidelijke indeling in 5 sessies, die in en met de natuur worden gedaan is een geweldig krachtige basis om vanuit te werken. Het samen buiten zijn en lopen is op zich zelf al veel prettiger dan praten in een kantoorsetting. Naast het lopen gebruiken we ook materiaal en inspiratie uit de natuur bij de coaching. Door het stellen van krachtige vragen ontstaat veel inzicht over jezelf. De sessies hebben een eenduidige opbouw. Na ontspanningsoefeningen gaan we bezig met het thema van die dag:

  1. Waar sta je nu?

  2. Wat is je verlangen?

  3. Wat zijn je obstakels?

  4. Wat zijn jouw kernkwaliteiten?

  5. Wat is jouw plan met je eerste stap?

Orthomoleculair en voedings advies

Bij de opleidingen Orthomoleculaire suppletie en Voedingsadvies heb ik vooral geleerd dat het heel belangrijk is om jezelf echt goed te voeden. Het menselijk lichaam is wonderlijk complex met heel veel lichaamsprocessen die allemaal bouwstoffen nodig hebben.  En ook de herkomst van de bouwstoffen is relevant. Voedsel dat biologisch en/ of meerjarig uit volle grond wordt geteeld bevat extra veel noodzakelijke vitamines en sporenelementen. Naast voldoende van de grote bouwstenen zoals eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels zijn ook de mineralen, vitamines, sporenelementen, enzymen en aminozuren van belang. Een goede voedingsanalyse is een waardevol hulpmiddel voor een vitaal leven.

En orthomoleculaire supplementen een eventuele aanvulling op een goede voeding.

Waar je Natuurlijk Fit Leven kunt vinden:

Carstenlaan 4, IJhorst

bottom of page