top of page

5 Gouden Lente Tips om wel buiten te bewegenKost het jou ook veel moeite om je goede voornemens ook echt te (blijven) DOEN?

Zoals bijvoorbeeld vaker naar buiten gaan en daar bewegen in welke vorm dan ook?

We weten dat we ons echt beter voelen, fitter en gezonder zijn als we regelmatig bewegen. Vooral buiten. Maar ja….. Er is altijd genoeg te doen en plan het er dan meer eens tussen. Dus daarom deze gouden lente tips om het makkelijker te maken om wél naar buiten te gaan. Er is er vast één bij die bij jou past.


1 Begin je eigen dagelijkse foto-verslag van je tuin, balkon of dichtstbijzijnde park of bos, beleef het verloop van de seizoenen en deel de foto’s bijvoorbeeld op social media

2 Ga een stappenteller gebruiken, meet een week hoeveel stappen je zet, stel een realistisch doel in en beloon jezelf voor elke week waarin dat 6 x gehaald is.

3 Spreek een vast moment in de week af met kennissen om een uurtje te gaan wandelen. Samen sta je sterk. Zo ga je wél en na een tijdje wil je niet meer anders.

4 Scoor elke dag een nieuwe soort met obsidentify app op waarneming.nl in je eigen omgeving.  Kies een stukje natuurlijke omgeving in je buurt uit of een route en ga soorten scoren. Er is behoefte aan meer natuurdata en daar kun jij bij helpen. Zo leuk, de app herkent de soort en jij leert wat bij en bent lekker buiten.

5 Begin een (mini) moestuin in je tuin of op je balkon. Lekker en gezond onbespoten eten laten groeien is zooo leuk! Doordat het groeit ga je er elke dag heen om de veranderingen te zien, water te geven, oogsten, enz.


En/of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij Natuurlijk Fit Leven - Coaching

Heel veel succes en natuurlijk (fit) plezier met deze tips!12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page